Fri fragt over 500 kr.

Sikker betaling

   E-mærket webshop

Dansk brugskunst webshop

Søg
Close this search box.
0 0,00 kr.
Søg
Close this search box.

Trends indenfor brugskunst & interiør, se mere her!

Bolig trends: Guld fra årets Formlandsmesse

Få her et overblik over årets største trends. 20’erne er spændende år, som giver genklang af innovation og nye tiltag. Dette ses især i boligmoden, hvor der vil være meget der ændrer sig i år. Bare rolig, der er ikke tale om et komplet futuristik og klinisk look, hvor dit hjem skal til at ligne et rumskib. Men det er tid til forandring, og vi får en spændende kombination af funktionalitet og kreativitet på bordet.


Her giver vi dig en oversigt over de største forårstrends i forhold til interiør.

“Og årets farve er…Ikke bare en ny pastelfarve i rækken”

De sidste par år har det været pastelfarver der hittede. De er nemme at kombinere i indretningen, og giver et let strejf af friskhed. Årets farve for er mintgrøn.
Dette er også en pastelfarve, men modeeksperter mener, at der her er tale om et helt nyt tiltag. Denne farve forener nemlig natur og teknologi, samtidig med at den er kønsneutral.

På den måde afspejler farven i høj grad vores tid, og er en frisk farve, som får videnskab og teknologi til at harmonere med naturen, mens den er dejligt futuristisk. Præcis som vi havde forestillet os, at det ville være indenfor bolig trends.

Mintgrøn er med sin forfriskende og opkvikkende nuance nem at bruge i indretningen, og kan let kombineres med kontraster af sort og brun. Derudover er det en god ide at indføre farven i en mindre skala, for eksempel med keramik og andet nips. Den kan også let mikses med keramik i andre pastelfarver. 

Det minimalistiske udtryk er vejen frem

Her virker moden til at være lidt overmættet af ting og sager. I bæredygtighedens tegn vælger vi med omhu, hvad vores bolig skal beriges med. Her bør hjemmet personliggøres ved hjælp af ganske enkle elementer og små skønne detaljer. Der er fokus på kvalitet og funktionalitet, og vi skiller os i højere grad af med de ting, vi ikke længere mener passer ind i hjemmet. På den måde skabes der et minimalistisk udtryk, hvor hjemmet kun har det vi har brug for, mens stilen friskes op med personlige detaljer i form af keramik, planter og nips.

Haven kommer ind i hjemmet

Moden bærer præg af, at hjemmet i højere grad skal bugne med planter. De giver os frisk energi og skaber en skøn balance, mens de også optimerer vores indeklima. Nogle vælger at fylde et helt rum op med planter, for på den måde at skabe en privat, hemmelig have. Det kan være stedet til at samle ny energi, mens man fordyber sig og bliver forfrisket af de skønne planter. Nu er citrontræet stadig utroligt populært.

Er du ikke klar på at skabe en indvendig regnskov i hjemmet, kan du også snildt gå den sikre vej med mindre planter til urtepotter og krukker. Her kan du kigge efter planter med lilla blade og mikse og matche forskellige arter og farver, for at personliggøre din stil. Hovedtendensen for planter, er at de skal til at fylde mere i hjemmet, for at være vores naturlige, harmoniske energikilde.

Evighedsbuketter bevares også som et centralt element i årets mode. De sætter fokus på det æstetiske og bæredygtige, mens vi distancerer os fra smid væk – kulturen. Evighedsblomster holder sig flotte og smukke i flere måneder, og giver et rustikt look til bolig trends, mens du både gavner miljøet og din pengepung. 

Her kan du læse mere om Evighedsblomster. 

Farvede glas holder stadig

Farvede glas var et stort hit, da det skaber et minimalistik, men personligt look.
Da der nu også er stort fokus på at skabe harmoni i hjemmet, gerne med eksotisk spice, kan du næsten ikke få nok af de farvede glas i dit hjem. Anvend organiske former og hav æstetiske karafler og glas.

Bolig trends farvet lysestage Bolig trends farvet glas lysestage Bolig trends glas multifarvet lysestage

Fokus på overforbruget af plastik 

Det er året hvor klima i høj grad var på alles læber, og enhver generation begyndte at blive mere bevidst om vores forbrug og de aftryk vi sætter på klimaet. Derfor er det også naturligt at vi i indretningen ser et opgør mod overforbruget med plastik. Her gøres der for eksempel op med plastik sæbe- og shampoo flasker.

Nu vil vi i højere grad købe produkterne i et mere bæredygtigt materiale, hvor vi så hælder sæben over på genanvendelige beholdere. Disse vil typisk være af glas, som ud over at være gode for miljøet, også har æstetisk gevinst på badeværelset. 

Der skrues op for det spirituelle i hjemmet

Hjemmet skal være dit frirum for fordybelse og meditation. Selvom vi ikke er kendt for at være særligt religiøse i skandinaviske hjem, er det spirituelle begyndt at have en mere central plads. Her er vi mere over i den buddhistiske tankegang, som går i fint spænd med vores minimalistiske tendenser. 

For at lade det spirituelle komme til udtryk indenfor bolig trends, vælger man at kombinere det rustikke med det delikate. Skab ro og afslapning med mørkebrunt og sort i hjemmet kombineret med de lette pastelfarver. Samtidig må det spirituelle udtryk gerne tage inspiration i indisk indretning, som også bugner af lyse farver og skinnende messing.

I takt med den minimalistiske indretning, som vil gøre op med overforbruget, ser vi også at Feng Shui indretning får et kraftigt comeback, for at få et mere spirituelt og beroligende hjem.

Kh. Christa

Del her:

Indkøbskurv
0
0
Din kurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Calculate Shipping

Log ind på din konto