module-leoblog-blog

Hold en bæredygtig jul

person Skrevet af: Crocca Brugskunst list I: Jule inspirations blog Den: comment Kommentar: 0 favorite Hit: 237

Få inspiration til at holde en mere miljøvenlig jul i år

Hold en bæredygtig jul

Julen er en af de helt store fy-fy-tider, når det kommer til forbrug, og det er umiddelbart noget, som kan være ret svært at komme udenom. 

Juletiden er nemlig blevet til sæsonen for et overvæld af mad, gaver der skal købes, indpakning af gaver, julekort, julekalender, kalenderlys, julelys, køb af pakkelegs gaver – gisp, jeg mister helt pusten af bare at tænke på det, der bliver købt i julen!

Jeg er selv virkelig nysgerrig på, hvordan man kan gøre op med overforbruget, der eksisterer i juletiden - og mens jeg erkender, at vi ikke helt kan komme udenom det ekstra forbrug, så vil jeg meget gerne prøve at forbedre vores vaner i juletiden. 

Hvis du også er interesseret i at forbedre dine forbrugsvaner i juletiden, så læs med her. 

 

Køb julepynt lavet af brugskunst 

Det kan godt være, at boligmagasinerne dikterer at vi bør købe marineblåt pynt i år, hvis vi vil være ’on trend’. Jeg syntes egentlig, at vi burde holde sig fra trends i juletiden. Hvis du køber julepynt af brugskunst, så køber du lokalt håndværk, hvilket må siges at være bæredygtigt. Samtidig støtter du også de lokale, hvilket er blevet en bæredygtig trend de seneste år. 

Efterfølgende kan du gemme din brugskunst og genbruge det til næste år. Det er også lidt mere personligt at have håndlavet pynt, fordi det skiller sig ud fra andet julepynt. 

Så hvis du kan leve med, at dit hjem ikke ligner en kopi af alle de julepyntede hjem, som man ser på Instagram lige nu, så kan du snildt købe julebrugskunst og genbruge det til næste år.  

 

Drop julekortet

Hvis du er typen, som sender julekort ud til alle dine nærmeste i juletiden, bør man pronto stoppe med det! I 2019 blev der smidt 1,5 billioner julekort ud i Storbritannien! What? Jeg tør slet ikke tænke på, hvad tallet et i Danmark alene.

Hvis du stadig vil sende en lille hilsen ud til din familie og venner, så kan du snildt sende et e-card i stedet for, som er den mest bæredygtige version af julekortet. 

Hvis du er så heldig at modtage et kort, og vil smide det ud, så husk lige at genbruge det korrekt, og ikke bare smide det ned i køkkenskraldet. 

 

Pak gaverne ind i genbrugspapir

Det behøver nødvendigvis ikke at være avispapir, da det helt sikkert ikke er lige så festligt at kigge på som det farverige gavepapir, du er vant til. 

Hvis vi tænker over det, så har gaveindpakningen virkelig en overfladisk funktion, og det kan derfor virke en smule meningsløst at købe papir, hvis det ultimative formål er at blive revet i stykker. Du kan derfor både spare penge og gøre miljøet en tjeneste ved at pakke gaverne ind i avispapir eller anden form for genbrugspapir. 

Er du ikke helt klar til at opgive det fine gavepapir, så må du i det mindste love mig, at du genbruger papiret, efter det er blevet pakket af gaverne. 

 

Køb gaver som er lavet lokalt

Det her er hands down det mest udfordrende tip ud af dem alle, som jeg har givet, men hvis du er klar til at få det sorte bælte i bæredygtig jul, så er det perfekt. 

Vi er begyndt at bestille vores gaver online, og ofte er varerne placeret i udlandet, så gaverne skal sendes til Danmark. Det ikke er så godt for miljøet. Det ideelle ville være at finde gaver, som er produceret lokalt, hvilket er væsentligt bedre for miljøet. 

Det kan dog godt være svært at finde en fin butik eller online shop, hvor der er lidt af det hele. Men frygt ej, jeg har svaret til jer. Crocca.dk har en masse fin brugskunst til hjemmet, så der er lidt til alles smag. Du kan blandt andet finde bolig interiør eller julegaver til ansatte og give dem i julegave - eller købe dem til dig selv. 

Er du blevet inspireret til at holde en mere bæredygtig jul, eller er det måske noget, du allerede gør? Jeg håber, at denne blog har været til inspiration for dig. 

Kommentarer

Skriv en kommentar

søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag januar februar marts april maj juni juli august september oktober november december