module-leoblog-blog

Julen hos Christa

person Skrevet af: Crocca Brugskunst list I: Jule inspirations blog Den: comment Kommentar: 0 favorite Hit: 1005

Christas julefest - kom indenfor hos mig, og lad dig inspirere

Mine forberedelser i december og til juleaften

Juletiden er over os og den store aften nærmer sig med hastige skridt. For mig er julen en dejlig tid, hvor vi kommer hinanden ved og kan skabe hygge og glæde i hjemmet i form af flotte dekorationer, lys og finurlige figurer. Der er meget at gøre, før vi når den store aften. Jeg giver dig her indblik i hvordan jeg nyder at forberede op til juleaften.

Jeg har altid lavet mange forberedelser til den store julefest. Jeg bager og laver konfekt, pynter op og naturligvis har vi skønne adventskranse og dekorationer hos os. Anden bliver langtidsstegt lillejuleaften så den er klar til juleaften. Lille jule aften kommer Alexander hjem, og vi hjælper hinanden med at få juletræet på fod og pynte det en dejlig tradition. Den 24. pynter jeg det skønne julebord med mit Dagmar stel og en flot juledekoration med masser af lys i. I år er det en fin Raku skål fyldt med lys, amaryllis i velour i røde farver. Hen på eftermiddagen går Alexander og jeg i kirke og når vi er tilbage, kommer familien. Jeg glæder mig.

Julestemning

I december måned er indretningen en vigtig faktor til at skabe den skønne julestemning.
Vi går igennem en kold og mørk tid, og derfor er det vigtigt at løfte alles humør med dejlige lys og dekorationer, som skaber hygge og får gæsterne til at føle sig hjemme. 

Giv juletræet et personligt præg

Juletræet er det mest centrale ved udsmykningen af hjemmet op til jul. Det er træet vi samles om på den store dag og skaber uforglemmelige minder, når vi danser rundt om det, beundrer de smukke lys og sammen giver træet karakter med forskellige figurer og pynt. Her kan du både gå efter den traditionelle julepynt, som bringer minder frem om forgangne juleaftener, eller vælge en rigtig øjenåbner, som bringer friske pust ind i jeres juletraditioner.

Mit juletræ 

Mit juletræ er fyldt med skønne kugler, som jeg har samlet gennem årene. F.eks. har jeg købt en del fine håndmalede julekugler i Prag, en lille bamse fra min søns barndom har fundet vej til træet, andre kugler at julekugler som jeg gennem tiden har fundet på messer, når juleindkøb er gjort og sidste år kom min søn hjem fra USA efter et længere ophold med endnu en smuk julekugle.

Hvis du ikke er fan af et juletræ, der drysser med nåle, kan du bruge flotte alternativer. I stedet for at bruge et plastikjuletræ, kan du for eksempel pryde stuen med et juletræ i metal. Det står i elegant og tidløst design, og kan bruges år efter år udsmykket med flotte dekorationer i forskellige afskygninger. Er juletræet af ægte gran en stolt tradition hos jer, kan træet også sagtens bruges til at skabe lys og hygge andre steder i hjemmet eller i haven. Så bliver det svært for familien ikke at komme i julestemning! 

Det traditionsrige omkring det danske juletræ

Der er flere stolte traditioner forbundet med juletræet, nogle af dem har vi danskere fra andre lande og andre er helt unikke i Danmark og Skandinavien. Det at have et juletræ i hjemmet stammer blandt de adelige kredse i det sydlige Tyskland i 1500-tallet. Herfra spredte traditionen sig stille og roligt, og i 1808 blev det første juletræ tændt i Danmark. I mange år var juletræet kun forbeholdt det bedre borgerskab, især på grund af den høje pris på grantræer. Først godt op i 1900-tallet begyndte juletræer at være normalt i de fleste danske hjem. 

Når det kommer til unikke danske traditioner, er der blandt andet forbundet en stor stolthed med at udsmykke juletræet med Dannebrogsflag. Trenden begyndte efter slaget ved Dybbøl i 1864 og blev atter populært efter 2. verdenskrig. At putte sit nationalflag på juletræet er noget du kun vil se i danske hjem.  Ligeledes er dansen om juletræet er også kun noget man kan opleve her i Norden. I Danmark begyndte vi allerede at danse om træet tilbage i 1840 og den mest traditionelle sang er selvfølgelig “Højt fra træets grønne top”. Læs mere om traditionerne omkring juletræet.

Udsmyk julebordet med smukke detaljer

Endelig skal den fantastiske julemiddag også opleves i stor stil. Byd den festlige aften og gæsterne velkommen med levende lys i flotte lysestager, elegante vaser og pryd bordet med en flot dug. Så er bordet klar til at blive beriget med den lækre variation af skønne juleretter.

Jeg håber at I kan bruge denne inspiration og ønsker jer alle en rigtig glædelig jul og et festligt nytår sammen med dem I holder af.

Kærlig hilsen Christa

Kommentarer

Skriv en kommentar

søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag januar februar marts april maj juni juli august september oktober november december