Fri fragt over 500 kr.

Sikker betaling

   E-mærket webshop

Dansk brugskunst webshop

Søg
Close this search box.
0 0,00 kr.
Søg
Close this search box.

Kaktus og sukkulent

Plante trends

Kaktus – trends indenfor planter – kaktusser har fået en renæssance

En af de helt store hotte trends indenfor planter i øjeblikket er kaktusser. De giver et grafisk og skulpturelt look i rummene. Specielt hvis du vælger de mellemstore eller store kaktusser.

Kaktuspriser – der er dyre og billige

Kaktusserne fås i alle prisklasser. De billigste ligger på ca. 15 kr. pr. stk og de dyreste som kan være mere end 10 år gamle kan koste mere end 10000 kr.

Der findes mange forskellige typer af kaktus-planter. Høje, lave, tykke, slanke, med mange ”arme”, stikkende, nogle med ”øre”, cowboykaktusser m.fl.

Her er et skønt eksemplar på en blomstrende kaktus. Den får en lang blomsterstængel med en flot rosa blomst. Desværre holder den kun et par dag.

Kaktus med rosa blomst

Med vores nordiske stil vil du opleve at modsætninger mødes når den kombineres med skønne eksotiske kaktusser.
Du vil opleve at nogle kaktusser vil blomstre. Vil du fremelske blomstring, skal du give dem varme, vand, næring i sommerperioden og masser af sol.
De hører til sukkulent typen. De kan stille ud om sommeren, så du også kan dekorere dit uderum, men vær opmærksom på, at har vi en sur og våd sommer, skal du sørge for at kaktusserne sættes i læ for regnen.

Hvordan skal dine planter sammensættes?

Hvilke krukker klæder så dine kaktusser og sukkulenter? Jeg syntes bedst om, at de sættes i grove og rustikke potter, men de lidt rustikke glaskrukker giver også noget ekstra.

Pasning

Kaktusserne skal tørre ud ind imellem. Vander du din kaktus en gang om ugen, så vil den trives for dig. Det er vigtigt at de står lyst og solrigt. På den måde vil du opleve at dine kaktusser vokser og bliver store, kompakte og farverige. Om vinteren kan din kaktus bedst lide at stå køligt. Husk at den ikke kræver særlig meget vand i vinterperioden.
Din kaktus bør ompottes hver 2-3 år. Husk at bruge kraftige handsker eller en avis under ompotning. Nogle af kaktusserne har spidse og store pigge, andre har små bløde pigge, men lad dig ikke narre. De bløde pigge sætter sig i huden, og er svære at fjerne igen.
De store ”cowboy” kaktusser har mange år på ”bagen”. Men passer du dine kaktusser vil du med tiden opleve at de udvikler sig til store og flotte kaktusser. Det kræver din tålmodighed og kærlighed til kaktusser

Se lidt forskelligt omkring planter i “Plantelivet” 

Kh. Christa, Crocca.dk

Del her:

Indkøbskurv
0
0
Din kurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Calculate Shipping

Log ind på din konto