module-leoblog-blog

Kaktus og sukkulentre

person Skrevet af: Crocca brugskunst list I: Blomster inspirations blog Den: comment Kommentar: 0 favorite Hit: 1068

Kaktusser - trends indenfor planter - kaktusser har fået en renæssance

Plante trends 

En af de helt store hotte trends indenfor planter i øjeblikket er kaktusser. Kaktusser giver et grafisk og skulpturelt look i rummene. Specielt hvis du vælger de mellemstore eller store kaktusser.

Kaktusser fås i alle prisklasser. De billigste ligger på ca. 15 kr. pr. stk og de dyreste som kan være mere end 10 år gamle kan koste mere end 10000 kr.

Der findes mange forskellige typer af kaktusser. Høje, lave, tykke, slanke, med mange ”arme”, stikkende, nogle med ”øre”, cowboy kaktusser m.fl.

Med vores nordiske stil vil du opleve at modsætninger mødes når den kombineres med skønne eksotiske kaktusser.

Du vil opleve at nogle kaktusser vil blomstre. Vil du fremelske blomstring, skal du give dem varme, vand, næring i sommerperioden og masser af sol.

Kaktusser hører til sukkulent typen. De kan stille ud om sommeren, så du også kan dekorere dit uderum, men vær opmærksom på, at har vi en sur og våd sommer, skal du sørge for at kaktusserne sættes i læ for regnen.

Hvilke krukker klær så dine kaktusser og sukkulenter? Jeg syntes bedst om, at de sættes i grove og rustikke potter, men de lidt rustikke glaskrukker giver også noget ekstra.

Kaktusserne skal tørre ud ind imellem. Vander du din kaktus en gang om ugen, så vil den trives for dig. Det er vigtigt at de står lyst og solrigt. På den måde vil du opleve at dine kaktusser vokser og bliver store, kompakte og farverige. Om vinteren kan din kaktus bedst lide at stå køligt. Husk at den ikke kræver særlig meget vand i vinterperioden.

Din kaktus bør ompottes hver 2-3 år. Husk at bruge kraftige handsker eller en avis under ompotning. Nogle af kaktusserne har spidse og store pigge, andre har små bløde pigge, men lad dig ikke narre. De bløde pigge sætter sig i huden, og er svære at fjerne igen.

De store ”cowboy” kaktusser har mange år på ”bagen”. Men passer du dine kaktusser vil du med tiden opleve at de udvikler sig til store og flotte kaktusser. Det kræver din tålmodighed og kærlighed til kaktusser

Kommentarer

Skriv en kommentar

søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag januar februar marts april maj juni juli august september oktober november december