Fri fragt over 500 kr.

Sikker betaling

   E-mærket webshop

Dansk brugskunst webshop

Søg
Close this search box.
0 0,00 kr.
Søg
Close this search box.

Smukke sommerkrukker

Krukketilplantning af sommerblomster

Sommeren nærmer sig med hastige skridt og du kan allerede i starten af maj begynde at så dine sommerblomster. Planterne er mindre sarte i krukker end de er direkte i jorden. Derfor skal du ikke være bange for at plante for tidligt, når du vil opnå den flotte, frodige have og blomster, der skaber farve på terrassen. Vi giver dig her en hurtig guide til din krukketilplantning. 

Det skal du vide

Fra slut april skal du ikke længere frygte nattefrost for planter i krukker. Dine sommerblomster kan nemlig snildt klare sig i mild nattefrost. Dog skal du vælge blomster, der er rustet til disse lave temperaturer. Så vælg evt. at tilplante i 2 tempi.

For at kunne lade dine blomster overvintre, bør du plante i robuste krukker, som også kan tåle lave temperaturer. Vælg Lerkrukker, Zink-baljer eller lignende og vælg en potte, som går 8-10 cm mere ud i diameter end plastikpotten den er købt i. Således kan den holde sig sund i længere tid og have plads til at brede sig.. Se vores udvalg af havekrukker

Når du planter blomsterne bør de ikke stå for tæt og skal have plads til at sprede sig. Her fylder du krukken først med dræn og derefter plantejord. På den måde kan der løbe vand fra, så planten ikke drukner.   

Husk at sætte krukkefødder under krukkerne, se udvalgt. Gør du det, misfarves underlaget ikke (specielt, hvis det er træunderlag er det godt med luft under krukkerne), du minimere mængden af myrer samt at er det frostsikre krukker så minimeres risiko for frostskader ved at de ikke fryser fast til underlager. Og så ser det også smukt ud.

Guide til krukke tilplantning

Sådan får du det flotteste resultat

Modsat hvad mange tror, er det en god ide at være sparsom med vandet de første par uger. Jorden vil være tørrere i starten, og derfor vil det tage op til en halv time for vandet at trænge ned. Samtidig bør du vande blomsterne om morgenen, før solen bliver skarp. 

Husk at du ikke bør lade planterne stå direkte i solen. Placér dem hvor der er skygge og flyt eventuelt lidt på dem, hvis de pludselig står og bliver brændt af solstrålerne.

Hvilke sommerblomster skal du plante? 

Vi anbefaler at så sommerblomster, som er solide, farverige og som holder hele sæsonen, uanset forårets nattefrost. Det kan for eksempel være Stedmoderblomster, Bellis, Forglem-mig-ej eller Gyldenlak. Find blomster som skaber liv, farve og glæde i haven. 

Husk på at du altid kan spørge om hjælp hos Crocca, hvor Christa giver gode råd til effektiv blomstervækst.

Pas godt på dine blomster

Endelig kommer vi med råd til, hvordan du kan passe på dine blomster, så de holder sig flotte over hele sommeren. Du kan gøde forsigtigt med vandgødning når tiden er, men brug endelig ikke for meget. Gødningen vil få blomsterne til at vokse hurtigere og bør ikke anvendes for sent i blomstringsperioden. 

Begynder det at blæse meget eller går temperaturerne pludselig ned under de 15 grader, kan dine blomster få kuldechok. Her bør du pleje dine krukker ved at placere dem i læ, for eksempel i et hjørne på terrassen.

Vi ønsker jer en herlig sæson med skønne og farverige blomster i autentiske krukker samt et summende haveliv.

Kh. Christa

Del her:

Indkøbskurv
0
0
Din kurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Calculate Shipping

Log ind på din konto