Fri fragt over 500 kr.

Sikker betaling

   E-mærket webshop

Dansk brugskunst webshop

Søg
Close this search box.
0 0,00 kr.
Søg
Close this search box.

Blomstervaser, hvad passer til hvilke blomster?

Valg af blomstervase – hvad passer til hvad?

Blomster til vaser, der er forskelligt du skal tage højde for, når du vælger den perfekte vase. Her er lidt du skal forholde dig til.

  •  Hvilke materialer skal vasen være lavet af? Keramik, stentøj, glas, metal eller plast!
  • Hvor skal den stå, samt størrelse, idet både bord og reol da kan du have fra mini vaser til store vaser, dette afhænger af hvor meget plads du har. Måske du har minimalistisk stil, så er det måske den helt store udgave. Er din stil mere med masser af ting og grupper af vaser, da er det højest tænkelig de lidt mindre vaser du vælger. Er det en gulvvase, så er det de helt store, idet det skal fylde både i omfang og højde – en ide er at fylde dem med græsser som pampas eller eukalyptus som tørre smukt op.
  • Skal det være en farverig, eller mere neutral i farven
  • Budget – skal det være de dyre unika vaser eller skal det være en billigere vase, som er smuk og trendy og som passer ind i din indretning.
  • Hvilke blomster typer skal din vase passe til? Har du en favorit buket type?

Blomster og vaser

Vaserne bør have ca. samme højde som buketten. Blomsterne står smukt i en vase med smal hals og med bredde for neden. Så der er noget der skal tænkes over når du skal vælge blomster til vaser og vaser til blomster.

Har du små buketter, er der ikke så store krav til vaseformen. Her er det mere størrelsen som er afgørende. Den må ikke være for lav, så den ikke passer til stilkene og heller ikke så bred at blomsterne vælter.

Kan du lide at sætte forskellige stilke i vand, bør du vælge vaser med meget små åbninger, for at blomsterne ikke står skævt.

Vaser og blomsterfarver

Der er flere muligheder, du kan enten vælge kontrastfarver i dine blomster, når de skal matche vasen eller vælge blomster som understøtter den dominerende farve i vasen.

Vil du gerne give dine blomster noget skulpturelt over sig, er det måske en helt slank cylinderformet vase. Cylindervaser findes både som unika keramikvaser og glasvaser i klart og farvet glas. Der er så mange spændende muligheder når du skal finde vaser til blomsterne

Mix og match vaser

Der ser supergodt ud at mixe forskellige typer af vaser. Mix med porcelæn, glas og keramik . Mix gerne med anderledes brugskunst,  figurer, lysestager og vaser.

Vil du lave et smukt Stilleben, så finder du alle dine vaser, stiller dem op uanset materialer. Fyld dem med forskellige blomster og planter. Vil du gerne dæmpe udtrykket lidt, kan du bruge forskellige græstyper som pampas.

Måske du har lyst til at læse om keramiske vaser og forskellige tips til blomster og vaser? Så se vores blogindlæg.

Hvis du har emner som kan være relevant for dig og for andre at få behandlet her i vores blog, er du velkommen til at kontakte os.

God læse lyst. Kærlig hilsen Christa

Del her:

Indkøbskurv
0
0
Din kurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Calculate Shipping

Log ind på din konto