Fri fragt over 500 kr.

Sikker betaling

   E-mærket webshop

Dansk brugskunst webshop

Søg
Close this search box.
0 0,00 kr.
Søg
Close this search box.

Brugskunst gennem tiden

Brugskunstens udvikling

Hvordan har brugskunst egentlig udviklet sig gennem tiden? Og har vi været på forkant med brugskunsten i forhold til andre lande – eller er vi snarere blevet inspireret af dem? Det ser vi nærmere på i denne artikel, hvor du får et lille overblik over Dansk brugskunst historie.

Du kan også finde inspiration omkring brugskunst her … 

Hvornår opstod brugskunst i Danmark?

Brugskunsten i Danmark opstår sammen med dansk kunsthåndværk under Renæssancen i 1600-tallet. Forinden har man kun set oldtidens og middelalderens smykker, lertøj og kultgenstande. Dette var typisk anonyme brugsting og importeret kunstarbejde.

Danmark begyndte at producere sin helt egen brugskunst ved enevælden og merkantilismen. Her kommer Nordens første fajancefabrik – som producerer stengods og skålvarer. Fabrikken opstod i København i 1722.  Der blev fremstillet primært blåmalede dekorationer inspireret af eksportporcelæn og prydgenstande som vasesæt og særlige vaser til tulipaner. 

Et par årtier senere kom der flere fajancefabrikker til, som var inspireret af tysk og fransk keramik, og senere engelsk stengods. Danmarks første porcelæn fabrik sluttede sig til i år 1755. 

Da brugskunst fik en stolt plads i hjemmet

Brugskunst kan måske synes altid at have haft en central plads i de danske hjem?  Også når vi ser på arvestykker, der går mange generationer tilbage. Det kan skyldes at da fajancefabrikkerne opstod, var dansk brugskunst kommet for at blive. Man havde længe længtes efter at kunne få flot porcelæn i hjemmet, men i mange år var det kun de kongelige og øverste adelige forundt, som kunne få kunsthåndværket importeret. 

Vores brug af brugskunst i dag

Brugskunst har altid været af en særlig klasse. Måske du har lyst til at læse mere om tidens brugskunst? Selvom produktionen i dag gør brugskunst tilgængelig for de fleste danskere, er kunsthåndværket den dag i dag stadig noget vi er særligt nænsomme omkring og passer særligt godt på. Vi vælger genstande, som taler til vores personlighed og præger vores hjem – præcis ligesom et kunstmaleri, er det med til at fuldende rummet. 

Brugskunsten har bevaret sin klassiske, tidsløse stil, som piftes op med unikke særpræg og spændende detaljer. Bliv inspireret af traditionel såvel som unik brugskunst på vores shop.

Del her:

Indkøbskurv
0
0
Din kurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Calculate Shipping

Log ind på din konto