Fri fragt over 500 kr.

Sikker betaling

   E-mærket webshop

Dansk brugskunst webshop

Søg
Close this search box.
0 0,00 kr.
Søg
Close this search box.

April: Måneden hvor vi gør haven klar til sommer

Det skønne forår er begyndelsernes tid. Hvor vi i marts får rystet det sidste af kulde og frost af os, er april måneden, hvor jorden er perfekt til at forberede haven til den nye sæson. I denne artikel får du et overblik over forberedelse af haven, såning og planlægning.  

 

Såning i køkkenhaven

Har du køkkenhave? eller måske blot planter i vindueskarmen eller drivhuset? Så er det nu i midten af april måned at du kan så de nye frø og gøre plads til alt det du ønsker skal spire hen over sommeren. Det kan være en god idé at planlægge hvordan du gerne vil have køkkenhaven eller drivhuset samt hvordan du bedst får plads til det hele. 

I april kan du så: 

  • Bladbede             Ært                Rosenkål      Pastinak     Salat
  • Bladselleri            Grønkål      •  Persille         Porre            Spinat
  • Forårsløg              Rødkål        Purløg           Radise          Kartofler

I drivhuset kan du også begynde at plante de planter, du kan have stående over hele sommeren. Det kan for eksempel være tomater, auberginer, peberfrugt, chili, og endda melon. Er der noget bedre end at kunne høste sine egne frugter og grøntsager til salaten? Hvorfor ikke udvide sortimentet i år?

                                        Køkkenhaven skal gøres parat

Se vores udvalg af grøntsager til såning

Blomsterhaven – det såede blomsterhav skal nu tænkes ind.

  •       Hvor skal du have de forskellige blomster stående?
  •       Skal der vælges økologisk blomsterfrø?
  •       Skal det være en naturlig blomsterhave?
  •       Skal du lave insektvenlige områder
  •       Skal det være et mix af farver eller vil du holde det i forskellige toner, eller måske lave det helt naturlige bed fyldt med græsser og blomster?

                                          Det naturlige blomsterbed

Indkøb dine frø til dit blomsterhav nu, så du er klar.
  Se vores udvalg af havefrø til din smukke blomsterhave.

Klargør græsplænen

I april er det tid til årets første slåning af plænen. Inden da skal den ryddes for småkviste, blade og andre småting. Det er også vigtigt at få gødet plænen, så den er klar til sæsonens udfordringer. Få gødet så snart du kan og igen i juni og august. Endelig er det vigtigt at få fjernet mos, hvis det er begyndt at opstå i plænen. Mos kan være et stort problem og er et tegn på mistrivsel i plænen.  

Få bugt med ukrudtet

Ukrudt er enhver haveejers største udfordring, og der kan gå meget tid med at gå og fjerne ukrudt over hele sæsonen. Det er her i april at al ukrudt er i vækst. Derfor er det det perfekte tidspunkt til at sætte ind, så du når at komme af med ukrudtet, før at det overtager hele haven.

Det er vigtigt at udrydde ukrudtet i haven. Ikke kun fordi det ikke ser pænt ud, men også fordi ukrudtet hurtigt kan sprede sig til overalt, og tager en masse næring fra dine planter.

Når du udrydder, skal du være opmærksom på at der findes etårigt og flerårigt ukrudt. Disse to grupper skal håndteres forskelligt. Med etårigt ukrudt som mælde, burresnerrer og brandbæger kan du let fjerne dem med et hakkejern. Med flerårigt ukrudt er det straks sværere. Her skal du sørge for at få hele roden med, ellers vokser den bare frem igen. Flerårigt ukrudt er for eksempel mælkebøtter, brændenælder og tusindfryd. 

Rigtig god fornøjelse med at klargøre haven. Jeg håber at I får en skøn sæson!            

Har du spørgsmål til produkter? Kontakt os og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig. Du er også altid velkommen i vores fysiske butik i Strib, hvor du kan blive inspireret af vores alsidige udvalg. 

Del her:

Indkøbskurv
0
0
Din kurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Calculate Shipping

Log ind på din konto