Fri fragt over 500 kr.

Sikker betaling

   E-mærket webshop

Dansk brugskunst webshop

Søg
Close this search box.
0 0,00 kr.
Søg
Close this search box.

Dyrk økologiske planter af frø – Du kan nå det endnu

At gøre din have økologisk er noget af det bedste du kan gøre for miljøet og for de naturlige omgivelser i dit område. Du gavner både dyrelivet og er med til at skabe en bæredygtig fremtid.

I en tid hvor alt for mange planter og blomster bliver importeret langvejs fra, og gødet på livet løs, er der hårdt brug for flere med en økologisk have. Jeg hjælper dig her med at komme godt i gang. 

Hos Crocca.dk er der økologisk blomsterfrø, økologiske frø til køkkenhave og drivhus samt blomsterfrø hvor du kan skabe en fantastisk blomstrende have til øjet, bier og insekter eller de smukkeste spiselige blomster.

Dyrk med økologiske frø i haven

Blomster til bier og sommerfugle

Sommerfugle og insektvenlige blomster

Når du dyrker økologisk, er det slut med at bruge kunstgødning til at gøre dine blomster flotte og frodige. I stedet kræver det lidt ekstra planlægning af, hvor dine blomster og planter skal placeres i haven. Sæt dig ind i hvilke blomster, der har behov for meget sol, hvilke der har bedst af en masse skygge, og hvilke blomster, der knapt har brug for vand. På den måde kan du give din økologiske frø og dermed dine blomster den bedste placering til at vokse sig så smukke og stolte som muligt.

For at give naturen en hjælpende hånd, kan du altid bruge økologisk gødning. Til haven er hønsegødning optimalt, idet det giver blomster og planter al den næring, de har brug for. Ønsker du ikke at bruge dyregødning i haven, kan du med fordel bruge veganske hestepiller. Disse giver også utroligt meget næring til haven. Læs grundigt på blomsterfrøene, hvilken slags gødning de har brug for og hvordan du bedst plejer dem hver især.  

Plant økologiske blomster i krukker

Virker det overvældende at dyrke økologiske blomster i den frie jord? Eller passer det blot bedre til jeres indretning at have blomster i krukker? Så kan de også give dig en hjælpende hånd med til at få flotte resultater i første forsøg. Plant blomsterne ud i krukkerne og sørg for at de har rigelig med jord omkring sig, og får godt med næring. Nu hvor du har blomsterne i krukker, kan du lettere flytte dem rundt, alt efter hvor de trives bedst.

Find ud af hvor der er mest skygge i haven, hvis din blomst ikke tåler en masse direkte sollys. De økologiske blomster vil tiltrække insektliv i form af mariehøns og humlebier. De vil holde bladlus og meldug på afstand fra at angribe blomsterne. De kommer nemlig først forbi, når planterne er gødet for meget, og derfor har en meget frodig vækst. 

Når du sår frø i have og krukke, er det en god ide, at mærke det op med skilte. Enten håndlavede eller fine skilte i stentøj og håndlavede skilte i kobber.

Kræver økologi mere pleje og tid? 

I nogle dele af din have vil økologisk dyrkning kræve mere pleje, og i andre dele vil haven kræve langt mindre pleje. For at bidrage mest muligt til biodiversiteten og hjælpe mikrolivet i haven, bør du nemlig lade noget af haven stå til – også i forhold til ukrudt.

Prøv at udvælge et område af haven, som du vil lade stå helt uberørt af dine grønne fingre. I andre dele af haven kan du så have flotte bede med økologisk blomster og planter, som du går og passer, og af og til gøder.

Her kan du også så vidt muligt lade blomsterne få frit spil, så de spreder sig flot ud over bedene. Det vigtigste du skal sørge for er, at dine blomster og planter har så meget næring som muligt. Hold derfor også øje med vandmåleren. Så du har overblik over, om planterne får nok vand naturligt eller om du skal hjælpe dem lidt på vej. 

Rigtig god arbejdslyst og masser af blomsterglæde og -kærlighed

Kh. Christa

Del her:

Indkøbskurv
0
0
Din kurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Calculate Shipping

Log ind på din konto