Fri fragt over 500 kr.

Sikker betaling

   E-mærket webshop

Dansk brugskunst webshop

Søg
Close this search box.
0 0,00 kr.
Søg
Close this search box.

7 indretningsstile

Forskellige indretningsstile

Sådan finder du den julegave, som passer til modtagerens indretningsstil. Indretning og design smag varierer fra hjem til hjem. Derfor kan det være svært, at købe brugskunst, nips eller boliginteriør som gave til dine nærmeste. 

Interiør - håndlavet glasvase


Derfor har jeg skrevet dette blogindlæg, der giver dig redskaber til at spotte indretningsstilen hos din søster, veninde eller mor. Så du kan give dem en julegave – som giver dem julelys i øjnene.

Jeg har skåret indretning ind til benet og delt alverdens indretningsstile ind i 6 kasser:

  • Etno indretning
  • Deco indretning
  • Nordisk indretning
  • Retro indretning
  • Vintage indretning
  • Urban indretning

Jeg håber du finder nedenstående blogindlægget interessant og at du bliver klædt på til at finde de perfekte julegaver til kvinderne i din familie.

Etno Indretning

Er en indretningsstil der kombinerer indretnings stilarter fra verdensdele som: Afrika, Sydamerika og Asien. 

Etno indretningsstilen består af den afrikanske og indiske farvepalette, hvis kendetegn er sammensætning af mange forskellige kraftige farver og mønstermix. De mange mønstre for hurtigt hvert enkelte element til at fremstå helt unikt. 

I de danske hjem, ses etno indretningen oftest i form af: sariquilttæpper, farverige vaser, messingskåle og farverige puder. Puderne  er ofte lavet i et groft vævet stof. 

Hvis du ønsker at give en gave der passer til etno indretningsstilen, vil jeg anbefale dig, at du kigger på mit sortiment af unika keramik.

Deco indretning

Deco indretningen har rødder tilbage til 1920’erne, men fik først rigtig fat efter anden verdenskrig. Ved Deco indretningen kombinerer man kobber, messing og guld med tekstiler og farver. 

Ved deco indretningen sammensætter man lyse og mørke elementer. Deco indretning kombinerer forskellige stilarter som: kubisme, futurisme og New Bauhaus. 

Selve indretningsstilen kan minde om den moderne og luksuriøse hotel indretningsstil. Sofaen er velour og designet er eksklusivt. Udvalget af brugskunst og nips er minimalistisk, med elementer af ovenstående ædelmetaller. 

Mine varer i kategorien “boliginteriør” passer perfekt, til hjem der benytter deco indretningsstilen.

Nordisk indretning

Den nordiske indretningsstil stammer faktisk fra køkkenet, hvor kendte danske kokke som Claus Meyer og Rene Redzepi manifesterede “Nyt Nordisk køkken”.  Det skandinaviske designfirma Muuto oversatte mad genren til det vi i dag kalder den Nordiske indretningsstil. 

Hovedessensen af den nordiske indretningsstil er: Lys og lethed. Dvs. man indretter med lette møbler og inddrager natur materialer som: eg, birk, læder og uld. Fokusset på naturen ses også farvevalget som er: brun, grøn og grå. Kube lysestagen er et godt eksempel på et element man vil benytte et hjem med nordisk indretning. 

Skal du give gave til et hjem med den nordiske indretningsstil? Så vil jeg anbefale at du giver et par smukke lanterner til haven. Lanterner er minimalistisk og passer smukt til en nordisk indrettet hjem. 

Bambus lanterner til haven

Retro indretning

Som navnet indikerer, bruger man i retro indretningen tidsløse klassikere fra 50’erne og til 70’erne. Det kunne være kendte møbler som Tyren fra Børge Mogensen eller Bamsestolen fra Hans J. wegner. 

Indretningsstilen er afdæmpet. Hovedfarverne er ofte sorte og hvide, hvor man med farverigt keramik og krenitskåle bryder farverne. Mit udvalg af keramik vaser, passer til folk der benytter denne indretningsstil. 

Keramikvaser i skønne farver

Vintage indretning

Man kan ikke komme udenom at tænke fransk romantik, når man høre ordet vintage. Den vintage indretningsstil kombinerer gamle industrielle møbler og lamper, med landmøbler med masser af patina. 

indretningsstilen kendetegnes fx. ved forskellige spisestole rundt omkring spisebordet og vitrineskabe, hvor malingen krakelerer. Mange af møblerne og brugskunsten er ofte genbrugsfund, med en historie og tydelige brugsmærker.

Urban indretning

Også kaldet “New Yorker” stilen, kan bedst beskrives med store lokaler, blottede murstensvægge og industrilamper. Stemningen er maskulin og rå, med en snert af den danske hygge. Med den urbane indretningsstil er det uperfekte perfekt: tydelige ledninger og synlige og ubehandlede bjælker i loftet. 

Farvevalget holdes til det sorte og hvide, som bliver ledsaget af enkelte naturfarver som grøn og brun. Me den rustikke indretningsstil passer mine udendørs havekrukker perfekt. Den rå beton og mørke farver, betyder at krukkerne passer til alle hjem der benytter urban indretningen. Du finder mit udvalg af udendørs havekrukker


Jeg håber at ovenstående beskrivelse af de 6 mest gængse indretningsstilen har hjulpet dig med at finde den perfekte julegave til dine nærmeste. 

Kh. Christa, Crocca.dk

Del her:

Indkøbskurv
0
0
Din kurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Calculate Shipping

Log ind på din konto