Fri fragt over 500 kr.

Sikker betaling

   E-mærket webshop

Dansk brugskunst webshop

Søg
Close this search box.
0 0,00 kr.
Søg
Close this search box.

De bedste efterårs havetips

Efterårsklargøring af haven

Hvad skal der til i haven, for at du er klar til snarlig vinter?

Der er meget der endnu kan nåes i haven, før frosten lukker for jorden. Her får du tips til at planlægge forårets have med blomsterløg samt sikre et frodigt insekt og fugleliv.

Et blomstrende have bed

Læg blomsterløg for at sikre den flotte forårshave

Her i oktober er det tid til at lægge blomsterløg, så du får dig den flotte have, du drømmer om. Det kan gøres på flere forskellige måder. Vi anbefaler at du starter ud meget enkelt, og for eksempel vælger 1 eller 2 forskellige blomsterløg til hvert bed. Det gør det overskueligt og er samtidig visuelt roligt. Du kan også have en slags blomsterløg i hver krukke. Sørg for at have rigelig med blomsterløg i hver sort, da du skal bruge godt med blomsterløg, for at få den frodige “wauw” effekt.

Det kan også være en god ide at begrænse sig til et bestemt område af haven. Det gør det lettere at holde, og giver dig muligheden for, at prøve dig frem. Og indrette haven som du ønsker det, og udvide, som årene går. Overvej hvor i haven du opholder dig mest samt hvilke områder, du kan se fra terrassedøren eller køkkenvinduet.

Sådan forlænger du blomstringen

Blomster har forskellige perioder, hvor de blomstrer. Derfor kan det være en god ide at kombinere dine bede med forskellige arter, som blomstrer på forskellige tidspunkter. På den måde kan du for eksempel have vintergækker, der blomstrer allerede i februar. Krokus kommer i marts, samt senere tulipaner og perlehyacinter i april og maj. Lav en plan allerede her ved efterårsklargøring.

Tænk gerne i forskellige højder, så du pryder jordbunden, samtidig med at du får blomster i højden, som kan beundres på længere afstand. Et godt tip til når du planter: Sørg for at udnytte efterårets lune og fugtige jord, ved at plante, mens du vander. Så kan du ofte slippe for at skulle vande planterne helt frem til foråret.

Biodiversitet i din have – så meget kan du gøre

Det er ved at blive almindeligt kendt at den danske natur er under pres, og at biodiversiteten kun er forværret de seneste år, mens det spås at hele 4000 plantearter er i fare. Mens kommunale projekter blomstrer landet over, for at gøre noget ved sagen, kan du som haveejer også gøre meget for at redde naturen. Måske du har lyst til at redde naturen – planlæg allerede nu ved din efterårsklargøring, hvordan haven skal udvikle sig.

Først og fremmest er det en god ide at planlægge din have, så den tiltrækker dyreliv, særligt i form af fugle. Det er skønt at se og høre på, og bidrager til et sundt miljø. Her kan det være en god ide, at lade sig inspirere af en skovbund. Når planter og træer er i forskellige højder, giver det fuglene en masse skønne gemmesteder, og minder dem om deres hjem i skoven.

Noget andet du kan gøre, er at give fugle og insekter adgang til vand. Samtidig kan du eventuelt lade en kvasbunke stå i bunden af haven, som insekter kan trives i. Endelig kan du sørge for at så planter og blomster, som netop tiltrækker insekter, og i bogstavelig forstand, vil få sommerfuglene tilbage i din have.

Del her:

Indkøbskurv
0
0
Din kurv
Din kurv er tomTilbage til shop
Calculate Shipping

Log ind på din konto